Ugnsstekt falukorv på potatisbädd

Recept av GOE

Recept: Ugnsstekt falukorv på potatisbädd

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (17 röster, 7 kommentarer)

Den här gången gjord på den goda Sörbyafalun från Antnäs. En mycket god allt-i-ett rätt.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
  2. 2. Lägg hälften av potatisskivorna i en smord ugnsfast form. Strö över purjolöken, salta, peppra och strö på riven ost.
  3. 3. Lägg på resten av potatisskivorna och häll på mjölk och grädde.
  4. 4. Strö över riven ost och sätt in formen i ugnen i 30 min.
  5. 5. Gör under tiden i ordning korven. Skär den i skivor, inte för tunna och inte helt igenom. Skär lämplig ost i stavar ca 3-4 mm tjocka och stoppa ner dem mellan korvskivorna.
  6. 6. Ta ut formen ur ugnen efter 30 min och lägg korven ovanpå potatisen. Tryck gärna ner den en aning. Strö lite mer riven ost ovanpå korven och sätt in i ugnen i ytterligare 30 min. Om korven börjar brännas, sänk värmen till 200 grader och späd med mera mjölk om det verkar ha kokat in.
  7. 7. Servera med en god senap t ex Gravelejs, ev. ketchup och en fräsch grönsallad.

Skapat 2009-02-17 av GOE, 19640 visningar, 3626 utskrifter. Källa: Eget kokihop

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  korvring
12 st  medelstora potatisar
1 st  purjolök
  riven ost efter behag
  oststavar att fylla korven med
  salt och svartpeppar till potatisen
1 dl  mjölk
2 dl  grädde


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.