Ugnsomelett

Recept av Byhäxan

INGREDIENSER

portioner/st.
5 st  ägg
5 dl  mjölk, valfri fetthalt
1 msk  idealmjöl (helst)
0,75 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
15 gram  smör till formen
Betyg: 4.0/5 (5 röster, 2 kommentarer)

Bra när man är många och stekpannan (eller tiden) inte räcker till. Gott ovanpå är en svampstuvning (se recept Kantarellstuvning och Champinjonstuvning). En god skaldjursstuvning är inte heller fel. Räkna med ca 1 ägg per person.

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Smörgåsbord, buffé, julbord, svampomelett, omelett, räkomelett

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg smörklicken i en ugnsfast form (ca 30x40 cm till den här satsen).
  2. 2. Rör ut mjölet i lite av mjölken.
  3. 3. Vispa ihop äggen med salt och peppar.
  4. 4. Rör i mjölken och redningen lite i sänder under vispning/omrörning.
  5. 5. Sätt in formen i ugnen och låt smöret smälta och precis börja ta färg.
  6. 6. Häll smeten i formen och grädda ca 15-20 minuter tills den stelnat och börjat få lite färg. Tiden beror på hur hur tunn eller tjock omeletten är.
  7. 7. Under tiden gör man eller värmer stuvningen och brer den sen på omeletten direkt när den kommit ut från ugnen.

Skapat 2008-12-28 av Byhäxan, 7231 visningar, 95 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 st  ägg
5 dl  mjölk, valfri fetthalt
1 msk  idealmjöl (helst)
0,75 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
15 gram  smör till formen


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.