Ugnsbakad torskrygg med räkor o ägg

Recept av Anel-Nevs

Recept: Ugnsbakad torskrygg med räkor o ägg

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (5 röster, 4 kommentarer)

Torsken blir perfekt ugnsbakad. Räkor o ägg i smör till samt kokt potatis o grönsaker gör det fullkomligt. Räcker till 2-3 personer. Tips; Blanda riven pepparrot i räk- o äggsmörblandningen.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Snabbt, lättlagat, fredagsmys

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en ugnsform med olivolja. Lägg i torskryggen med skinnsidan nedåt. Pensla med lite olivolja, strö svartpeppar och lite grovt salt på fisken. Baka i uppvärmd ugn ca 15-20 minuter beroende på tjocklek. (Den får inte överbakas, så att den faller ihop utan endast "skivar sig"). Smält smör. Värm räkor och de hackade hårdkokta äggen på svag värme i smöret. Rör ner hackad dill. Dra bort skinnet på fisken vid servering.

Skapat 2012-03-23 av Anel-Nevs, 3495 visningar, 216 utskrifter. Källa: Eget från varstans

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  torskrygg med skinn (el. djupfrysta portionsbitar)
  grovt salt o grovmalen svartpeppar
  olivolja (el. annan matolja) till ugnsformen
75 gram  smält smör
1 dl  skalade räkor
2 st  hårdkokta ägg
0,5 dl  eller mer hackad dill


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.