Ugnsbakad lax med örter

Recept av Anel-Nevs

Recept: Ugnsbakad lax med örter

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Ugnsbakad lax med örter!

Enkelt, snabbt och supergott! Serveras med nykokt färskpotatis och en god grönsallad med tomater i.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: laxfilé, sweet chilisås, lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 220 grader. Smöra en ugnsfast form. Ta av skinnet på laxfilén. Skär filén i små kuber och lägg dem i formen. Salta och peppra.
  2. 2. Skär bort det grövsta gröna på löken, dela i kvartar och förväll i ca tre minuter. Låt vattnet rinna av. Fördela dem över laxen.
  3. 3. Riv el. strö över ingefära. Blanda ihop sweet chilisås, olivolja och vitt vin och häll över laxen och löken. Sätt in formen i den uppvärmda ugnen ca 12 minuter. Ta ut formen och strö över örterna.
  4. 4.

Dryckestips: Torrt vitt vin, Chardonnay

Skapat 2010-08-13 av Anel-Nevs, 2579 visningar, 54 utskrifter. Källa: Allers 33/10+ egna ändringar

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

650 gram  laxfilé, mittbit
  salt
  grovmalen svartpeppar
1 knippe  färsk lök
1 dl  ljus sweet chilisås, ginger (Santa Maria)
1 tsk  riven färsk ingefära el. 0,5 tsk ingefärapulver
3 msk  olivolja
1,5 dl  torrt vitt vin
1 dl  hackad dill
1 st  el. fler stjälkar repad körvel
1 st  el. fler stjälkar slätbladig persilja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.