Tunnbröd

Recept av Bighappy

Recept: Tunnbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
75 gram  smör (eller margarin)
5 dl  mjölk
25 gram  jäst
0,5 tsk  salt
0,5 dl  socker
2 msk  sirap
0,5 tsk  hjorthornssalt
7 dl  rågsikt, ca
6 dl  Lantvetemjöl eller vetemjöl, ca
Betyg: 4.7/5 (9 röster, 5 kommentarer)

Gräddas i en gjutjärnsstekpanna på spisen.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält fettet, häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
  2. 2. Tillsätt övriga ingredienser, men spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.
  3. 3. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i ca 16 bitar. Rulla dessa till runda bollar.
  4. 4. Kavla ut en bulle i taget, gärna med kruskavel. Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida.
  5. 5. Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakdukar. Tunnbröden går bra att frysa.

Dryckestips: Kaffe, Thè

Skapat 2008-07-22 av Bighappy, 15599 visningar, 353 utskrifter. Källa: Hemmets journal

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

75 gram  smör (eller margarin)
5 dl  mjölk
25 gram  jäst
0,5 tsk  salt
0,5 dl  socker
2 msk  sirap
0,5 tsk  hjorthornssalt
7 dl  rågsikt, ca
6 dl  Lantvetemjöl eller vetemjöl, ca


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.