Tropisk Pangasiusfile med currysås

Recept av Anneli

Recept: Tropisk Pangasiusfile med currysås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.4/5 (7 röster, 4 kommentarer)

Ganska snabb och enkel tillagning av Pangasiusfileér (Fisk-hajmal) med coctailfrukter och en mild currysås till. Serveras med kokt ris och finhackad sallad av morot och vitkål.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: hajmal, pangasius, pangasiusfile´, fisk, torsk, vitfisk, bjudmat, enkelt, snabbt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Info: I burk coctailfrukt = 500 gram. Frukten används med fisken och spadet ur burken hälls i såsen. En burk på 500 gram blev nästan lite för mycket frukt och kanske räckt med ca. 300 gram.
  2. 2. Börja med att koka riset för det övriga går ganska snabbt att tillaga. Skär sedan fisken i mindre bitar. Jag delade först fileérna i 4 bitar på längden och sedan på tvären i ca. 3 cm.
  3. 3. Blanda grahamsmjöl och curry i en plastpåse och lägg fiskbitarna i påsen. Krama åt påsen längst upp så att det blir mycket luft i påsen och skaka om så paneras fisken på ett enkelt sätt.
  4. 4. Fisken ska stekas i rikligt med smör, paneringen suger åt sej en hel del. Börja med att ta en rejäl klick smör i stekpannan och klicka sedan dit mer efter behov. Jag tror jag nästan använde 150 gram totalt. Stek fisken och vänd den då och då. Det går fort att steka den och tyvärr glömde jag ta tid men gissar på knappt 5 minuter. Plocka upp en bit och testa.
  5. 5. Låt coctailfrukten få rinna av i en sil och ner i en skål. Spader ska användas i såsen. Häll coctailfrukten ner i stekpannan med fisken i slutet av stektiden och vänd runt så allt blandar sej.
  6. 6. CURRYSÅS: Smält 25-50 gram smör i en kastrull och tillsätt 1 msk curry och låt puttra upp innan du tillsätter 2-3 msk vetemjöl. Rör om så det blandar sej. Tillsätt spadet från coctailfrukten under omrörelse och tillsätt sedan även grädden. Rör om tills det börjar koka och låt småkoka några minuter. Smaka av med Maldon flingsalt citrus. Om såsen blev för tjock späd med lite vatten eller mjölk.

Serveringsförslag: Kokt ris (gärna vildris) och finhackad sallad med morötter och vitkål

Skapat 2010-03-17 av Anneli, 5700 visningar, 57 utskrifter. Källa: Inspirerad på Gideåbruk Hotell & konferans

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  pangasiusfileér (fisk-hajmal)
1,5 dl  grahamsmjöl
1 tsk  curry
100 gram  smör
1 tsk  Maldon flingsalt citrus (Jozo)
1 burk  coctailfrukt (spara spdet till såsen)
25 gram  smör
1 msk  curry
3 msk  vetemjöl
3 dl  grädde
  spadet i burken från coctailfrukten
2 nypor  Maldon flingsalt citrus (Jozo)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.