Toscansk hummersoppa

Recept av Lotta

Recept: Toscansk hummersoppa

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  stor fryst hummer
1 st  krossad vitlöksklyfta
2 msk  tomatpuré
1 tsk  salvia
3 msk  vetemjöl
8 dl  fiskbuljong
1 dl  vitt vin
2 dl  creme fraiche
0,5 krm  cayennepeppar
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 1 kommentarer)

Lyxig soppa för fina festen.

Typ: Soppa
Kök: Italien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Tina och rensa hummern. hacka och fräs skalen i smör. Rör ner vitlök, tomatpuré, salvia och mjöl. Späd med buljong och vin. Låt skalen koka 15 minuter.
  2. 2. Sila soppan och rör ner hälften av creme fraichen. Smaksätt med cayennepeppar och salt. Lägg i hummerköttet skuret i bitar och servera med en klick creme fraiche och bröd. Om man vill kan soppan smaksättas med 2 msk konjak.

Skapat 2008-01-17 av Lotta, 2397 visningar, 56 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  stor fryst hummer
1 st  krossad vitlöksklyfta
2 msk  tomatpuré
1 tsk  salvia
3 msk  vetemjöl
8 dl  fiskbuljong
1 dl  vitt vin
2 dl  creme fraiche
0,5 krm  cayennepeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.