Toscansk grisstek

Recept av Anel-Nevs

Recept: Toscansk grisstek

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 1 kommentarer)

Otroligt god stek såväl varm, ljummen som kall. Servera ev. oliver, paprika, Rosmarinpotatis samt sås på stekskyn. Förberedelse dag 1 o stekning dag 2.

Typ: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Dag 1: Skåra svålen (ner till fettlagret) i tunna skivor. (Ruta ej svålen, vilket jag av misstag gjorde). Blanda mortlade fänkålsfrön, pressade vitlöksklyftor, finhackadpersilja, svartpeppar, olivolja, citronsaft o vin. Gnid in blandningen i köttet och låt det ligga i kylen över natten.
  2. 2. Dag 2: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alu-folie i en liten ugnsform och pensla botten med lite olivolja. Salta köttbiten rejält runtom med flingsalt. Lägg den i formen. Sätt in i uppvärmd ugn. Stek till köttets innertemp. är 80 grader, ca 1-1,5 tim. Höj ugnsvärmen en stund till 250 grader grill och låt svålen bli knaprig. Om steken ska vara varm skär du ganska tjocka skivor och ska den vara kall skäres tunna skivor.
  3. 3. Sås: Red lite steksky med 1-2 msk vetemjöl. Späd med resten av skyn samt ca 0,5-1 dl grädde. Späd ev med mer vin el vatten. Smaka ev av med salt o peppar.

Skapat 2012-07-02 av Anel-Nevs, 942 visningar, 38 utskrifter. Källa: "Citroner och rosmarin i mitt kök" av Sanna Töringe + mina ändr.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,3 kg  skinkstek el. benfri kotlettrad med svål
1 tsk  fänkålsfrön
3 st  vitlöksklyftor
1 dl  hackad persilja
1 tsk  grovmalen svartpeppar
3 msk  olivolja
1,5 msk  pressad citronsaft
0,5 dl  Vitt torrt vin
  flingsalt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.