Torsk i ugn

Recept av Anneli

Recept: Torsk i ugn

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.2/5 (50 röster, 34 kommentarer)

Enkelt recept, där du kan använda tinad eller djupfryst torsk eller liknande fisk.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: torsk, fisk, middag, enkelt, fiskblock

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175-200 grader.
  2. 2. Lägg torsken (tinad eller djupfryst) i en ugnssäker from.
  3. 3. Strö salt, vitpepper och ströbröd på fisken.
  4. 4. Klicka smör runt om. (ös smöret på fisken några gånger under gräddningstiden)
  5. 5. Ställ den i ugnen. Grädda i ca. 20-45 minuter. Tiden varierar hur mycket fisken är tinad. I slutet av tiden häll på grädden och gräslöken.
  6. 6. Tips! Prova gärna mitt recept på Trysundasås. Mycket god sås till fisk, både varm och kall.

Serveringsförslag: Mandelpotatis, rivna morötter.

Skapat 2008-02-27 av Anneli, 196593 visningar, 1182 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  torsk eller annan vit fisk. (fryst block funkar oxå)
0,5 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
2 msk  ströbröd
50 gram  smör
1 dl  grädde
2 msk  Gräslök, finhackad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.