Toppad apelsingrotta

Recept av Britt

Recept: Toppad apelsingrotta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Dessert med konjaksmarinerad apelsin, glass och maräng, serverad i apelsinskal. Ganska lättgjord, kan förberedas.Så god så man lätt äter två.

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär en tunn skalk i var ände av apelsinerna. Dela dom på mitten
  2. 2. Skär ur fruktköttet med en grapefruktkniv och tärna.
  3. 3. Blanda apelsinbitar, konjak och råsocker.Ta ev. mer konjak än receptet.
  4. 4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner sockret och vispa lite till.( håller ett par timmar i kylen)
  5. 5. Hacka och blanda ner nötterna. (Gott även utan nötter.)
  6. 6. Sätt apelsinhalvorna i en eldfast form. Lägg i apelsinbitarna.
  7. 7. Strax innan servering: Lägg en glasskula i varje apelsinhalva. Bred på marängen. Grädda mitt i ugnen. 250 grader tills fin färg.Gå inte ifrån det tar bara ett par minuter.

Skapat 2010-01-06 av Britt, 822 visningar, 6 utskrifter. Källa: Icakuriren

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  apelsiner
1 msk  råsocker
1 msk  konjak
8 st  vaniljglasskulor eller bitar
4 st  äggvitor
2 dl  strösocker
0,5 dl  pistage eller valnötter


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.