Tomtegröt

Recept av Bighappy

Recept: Tomtegröt

INGREDIENSER

portioner/st.
2,5 dl  RUNDKORNIGT RIS
5 dl  vatten
2 msk  smör
1 tsk  salt
10 dl  standardmjölk
1 st  kanelstång
1 msk  socker
1 dl  vispgrädde, ev
Betyg: 4.7/5 (7 röster, 7 kommentarer)

Gröt måste man äta på julafton.

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: Risgrynsgröt, julgröt, julmat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg ris, vatten, smör och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme ca 10 minuter.
  2. 2. Tillsätt det mesta av mjölken och rör om väl. Tillsätt kanelstången och låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 minuter. Späd eventuellt med mera mjölk om gröten är för tjock.
  3. 3. För extra god gröt kan man vispa lite grädde och rör ner i gröten. Smaka av med socker.
  4. 4. Servera gröten med kanel, socker och mjölk eller med jordgubbssås.

Skapat 2008-10-26 av Bighappy, 8820 visningar, 63 utskrifter. Källa: Hemmets journal 48/04

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2,5 dl  RUNDKORNIGT RIS
5 dl  vatten
2 msk  smör
1 tsk  salt
10 dl  standardmjölk
1 st  kanelstång
1 msk  socker
1 dl  vispgrädde, ev


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.