Tomatsås

Recept av Byhäxan

Recept: Tomatsås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

En bassås som passar till det mesta, inte minst pastarätter.

Typ: Sås
Kök: Italien
Tillagning: Kokat
Etiketter: Pastasås, pizza, tomatpuré, passerade tomater, lasagne

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Stek vitlökshacket guldgult i oljan. Tillsätt tomater, socker, salt och peppar. Sjud tills såsen tjocknar, rör om då och då.
  2. 2. Tillsätt basilikabladen sist.
  3. 3. Vill du ha såsen slät, kör den i mixern. Blir då "passerad tomat med vitlök".

Serveringsförslag: Pasta, pizza och som ingrediens i olika rätter.

Skapat 2007-12-28 av Byhäxan, 15451 visningar, 109 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  tomater, skållade, skalade och hackade
2 st  finhackade vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
1 tsk  strösocker
1 dl  hackade basilikablad
0,5 tsk  salt efter smak
0,5 tsk  svartpeppar efter smak


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.