Tomat- och kronärtskocksgratäng

Recept av Anel-Nevs

Recept: Tomat- och kronärtskocksgratäng

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 1.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Nyttigt och gott! Vegetariskt om skinkan utesluts. Servera ett gott bröd till med lite god mögelost på.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Lättlagat, snabbt, vegetariskt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med margarin och häll i krossade tomater. Dela tomaterna i fyra delar. Lägg i tomaterna. Salta och peppra. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och fördela dem i formen. Strimla skinkan och lägg i. Nyp av bitar av mozzarellan och riv parmesan över formen. Strö ut oliverna och kärnorna överst i formen. Gratinera i uppvärmd ugn ca 20 minuter tills osten fått fin färg.

Skapat 2011-09-05 av Anel-Nevs, 564 visningar, 24 utskrifter. Källa: ÅR 36/11

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 st  tomater
1 burk  krossade tomater
  salt o grovmalen svartpeppar.
1 burk  kronärtskockshjärtan
200 gram  rökt skinka
125 gram  Mozzarella
50 gram  färskriven parmesanost
1 dl  svarta oliver med kärna
0,5 dl  solros- el. pumpakärnor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.