Tomat- och kronärtskocksgratäng

Recept av Anel-Nevs

Recept: Tomat- och kronärtskocksgratäng

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 1.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Nyttigt och gott! Vegetariskt om skinkan utesluts. Servera ett gott bröd till med lite god mögelost på.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Lättlagat, snabbt, vegetariskt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med margarin och häll i krossade tomater. Dela tomaterna i fyra delar. Lägg i tomaterna. Salta och peppra. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och fördela dem i formen. Strimla skinkan och lägg i. Nyp av bitar av mozzarellan och riv parmesan över formen. Strö ut oliverna och kärnorna överst i formen. Gratinera i uppvärmd ugn ca 20 minuter tills osten fått fin färg.

Skapat 2011-09-05 av Anel-Nevs, 570 visningar, 22 utskrifter. Källa: ÅR 36/11

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 st  tomater
1 burk  krossade tomater
  salt o grovmalen svartpeppar.
1 burk  kronärtskockshjärtan
200 gram  rökt skinka
125 gram  Mozzarella
50 gram  färskriven parmesanost
1 dl  svarta oliver med kärna
0,5 dl  solros- el. pumpakärnor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.