Tigerkaka

Recept av Husmusen

Recept: Tigerkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  smör, rumsvarmt
2,5 dl  socker
3 st  ägg
1 dl  mjölk
4 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
Betyg: 4.7/5 (4 röster, 4 kommentarer)

eller marmorerad kaka

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
  3. 3. Blanda mjölet och bakpulvret.
  4. 4. Tillsätt mjölken i smeten och vänd ner mjölet.
  5. 5. Dela ungefär 1/4 av smeten i en skål och tillsätt 2 msk kakao.
  6. 6. Smaksätt den ljusa med vaniljsocker (ca 0,5 msk) eller rivet skal av 1/2 apelsin eller citron.
  7. 7. Smöra och bröa en form (ca 1,5 liter). Häll ett lager ljus smet, ett lager mörk och sedan resten av den ljusa.
  8. 8. Dra några gånger med en gaffel genom smeten.
  9. 9. Grädda ca 1 timme.

Skapat 2009-03-17 av Husmusen, 3651 visningar, 65 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  smör, rumsvarmt
2,5 dl  socker
3 st  ägg
1 dl  mjölk
4 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.