Ticibas Nationaldagsdröm 2012

Recept av Ticiba

Recept: Ticibas Nationaldagsdröm 2012

INGREDIENSER

portioner/st.
Tårtbotten:
8 st  ägg
4 dl  strösocker
2 dl  vetemjöl
1 dl  potatismjöl
1,5 tsk  bakpulver
2 msk  vaniljsocker
100 gram  kokosflingor
Fyllning 1 - Kokoscréme
250 ml  krämig kokosmjölk
1,5 dl  kokosflingor
0,5 ask  Philadelphiaost Orginal
2,5 dl  florsocker
Fyllning 2 - Ananasfyllning
1 burk  krossad ananas, spadet ska också med.
1 burk  crème fraiche
100 gram  florsocker
Spackling - Jordgubbsmousse
300 gram  färska jordgubbar
1 tsk  vaniljsocker
0,5 dl  strösocker
3 dl  vispgrädde
Dekoration:
  Noblessechoklad
  färska jordgubbar
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 6 kommentarer)

Med denna tårta ställde jag upp i Coops tårttävling 2012. Alla som smakat den har blivit väldigt förtjusta då smakkombinationerna av ananas, kokos och jordgubb är friska och härliga. Lycka till!

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Förberedelser: 40 min.
Tillagningstid: 40 min.
Total tid: 80 min.
Etiketter: Lättlagat, tårta, frukt & bär, fräscht, sommrigt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Börja med tårtbottnen! Vispa ägg och socker poröst. Blanda de övriga ingredienserna vid sidan av och vänd sedan försiktigt ned blandningen i äggsmeten. Smörj och bröa en form med löstagbar kant (ca. 30 cm/dm). Grädda längst ner i ugnen på 175 grader, ca 40 minuter.
  2. 2. Medans bottnen står i ugnen rekommenderar jag att börja med kokoscrémen (fyllning 1). Den får mer karaktär av kokossmaken om det får stå och dra ett tag. Vispa kokosmjölken och Philadelphiaosten med elvisp så att det blandas ordentligt. Tillsätt sedan florsockret för önskad konsistens.
  3. 3. Fortsätt sedan med fyllning 2 (ananasfyllningen). Häll ananasen i en bunke och mixa med stavmixer till en slät massa. Vänd sedan i crème fraiche, se till så att det inte bildas klumpar. Tillsätt till sist florsockret för önskad konsistens.
  4. 4. Så var det äntligen dags för jordgubbsmoussen. Skölj och snoppa jordgubbarna (spar några till garnering). Mixa de sedan med stavmixer. Vispa grädde blandat med vaniljsocker och strösocker. Vänd i jordgubbsmoset.
  5. 5. När tårtbottnen tillslut har kallnat och delats så läggs fyllningarna på. Spackla sedan med jordgubbsmousse och dekorera med färska jordgubbar och chokladplattorna.

Dryckestips: Kaffe, te eller saft.

Skapat 2012-06-20 av Ticiba, 810 visningar, 46 utskrifter. Källa: http://ticiba.blogg.se/2012/june/ticibas-nationaldagsdrom-2012.html

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

8 st  ägg
4 dl  strösocker
2 dl  vetemjöl
1 dl  potatismjöl
1,5 tsk  bakpulver
2 msk  vaniljsocker
100 gram  kokosflingor
250 ml  krämig kokosmjölk
1,5 dl  kokosflingor
0,5 ask  Philadelphiaost Orginal
2,5 dl  florsocker
1 burk  krossad ananas, spadet ska också med.
1 burk  crème fraiche
100 gram  florsocker
300 gram  färska jordgubbar
1 tsk  vaniljsocker
0,5 dl  strösocker
3 dl  vispgrädde
  Noblessechoklad
  färska jordgubbar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.