Teriyakinudlar

Recept av Lotta

Recept: Teriyakinudlar

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  chilifrukter
2 st  vitlöksklyftor
200 gram  sockerärtor
4 st  portioner äggnudlar
500 gram  kycklingfilé
1 dl  majsmjöl
1 tsk  salt
1 msk  smör
2 msk  rapsolja
1,5 msk  sesamfrön
3 msk  teriyakisås
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Enkel nudelrätt med massa smaker.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj, kärna ur och skiva chilin. Skala vitlöken och skiva den fint. Skölj och skär sockerärtorna på snedden.
  2. 2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i sockerärterna när det återstår 1 minut. Häll av vattnet.
  3. 3. Blanda mjöl och salt i en djup tallrik. Vänd kycklingfiléerna i blandningen. Bryn kycklingen gyllene på hög värme. Sänk värmen och genomstek den, 4–6 min per sida.
  4. 4. Lyft upp kycklingen. Lägg i chili och vitlök, fräs 1 min i het panna. Tillsätt nudlar, sockerärtor och sesamfrön, fräs ytterligare 1 min. Tillsätt teriyakisåsen.Skiva kycklingen och servera med nudlarna.

Skapat 2012-06-23 av Lotta, 239 visningar, 2 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  chilifrukter
2 st  vitlöksklyftor
200 gram  sockerärtor
4 st  portioner äggnudlar
500 gram  kycklingfilé
1 dl  majsmjöl
1 tsk  salt
1 msk  smör
2 msk  rapsolja
1,5 msk  sesamfrön
3 msk  teriyakisås


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.