Tekakor på fullkorn

Recept av jessikatt

Recept: Tekakor på fullkorn

INGREDIENSER

portioner/st.
25 gram  jäst
6 dl  vatten
1 dl  rapsolja
2 tsk  salt
1 dl  sesamfrön
5 dl  lantbrödsmjöl
8 dl  vetemjöl
  sesam-lin-pumpafrön
Betyg: Bli först med att betygsätta Tekakor på fullkorn!

Enkla och mycket goda tekakor (jag formar dem som frallor). Perfekta till frukost! Våga testa dig fram - jag brukar nästan alltid använda ett lätt uppvispat ägg i bröd jag bakar, tycker det gör dem fluffigare.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 25 min.
Total tid: 100 min.
Etiketter: fukkorn, nyttigt, gott, saftigt, pumpafrön, linfrön, sesamfrön, lantbrödsmjöl

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. 1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen. 2. Tillsätt olja, salt, sesamfrön, lantbrödsmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen tills den släpper kanterna. Låt jäsa i 45 min under bakduk. 3. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Arbeta smidig och forma till en rulle och dela i 10 bitar. Forma och lägg på plåt med papper. Jäs i 30 min - övertäckta. 4. Pensla med vatten och strö över frön. Gräddas i mitten i 12 min på 225 grader.

Serveringsförslag: Philadephia, gurka och örtsalt

Skapat 2012-07-23 av jessikatt, 1277 visningar, 14 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

25 gram  jäst
6 dl  vatten
1 dl  rapsolja
2 tsk  salt
1 dl  sesamfrön
5 dl  lantbrödsmjöl
8 dl  vetemjöl
  sesam-lin-pumpafrön


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.