Tårta med schlagerstuk

Recept av I A

Recept: Tårta med schlagerstuk

INGREDIENSER

portioner/st.
Botten: Havrekaka
75 gram  smör
0,5 dl  strösocker
1 dl  havregryn
1 dl  vetemjöl
Topp: Spettekaka
50 gram  smör
1 dl  florsocker
1 st  ägg
1 dl  potatismjöl
Fyllning: Sirapsgrädde
0,5 dl  strösocker
1 dl  vatten
1 st  kanelstång, liten
1 msk  Ingefära, färsk
1 msk  citron, pressad
saffran, några strån
1,5 dl  vispgrädde
1 tsk  agar agar eller gelatinpulver
Chokladdekorationer, se exempel på bild
25 gram  blockchoklad
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 1 kommentarer)

Tårtan vi hade till kaffet/téet medan röstredovisningen pågick.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Tårta schlager

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Havrekaka: Rör samman degen och pressa ut den i ca 15 cm rund form. Baka i 175°C 12-15 minuter.
  2. 2. Spettekaka: Höj ugnsvärmen till 225°C. Vispa smör och florsocker pösigt. Rör ner ägget och arbeta sedan i potatismjölet lite i sänder.
  3. 3. Rita en rundel ca 15 cm på baksidan av ett bakplåtspapper. Spritsa glest i rundeln och baka av 2-3 minuter. Spritsa lite till åt andra hållet och baka ytterligare några minuter. Fortsätt till all smeten är slut.
  4. 4. Sänk värmen till 175° och baka 10-12 minuter, men håll koll på kakan så den inte blir för mörk.
  5. 5. Sirap: Knäck kanelstången i mindre bitar och skiva ingefäran tunt. Koka ihop socker, vatten, kanelstång, ingefära och saffran till en trögflytande sirap.
  6. 6. Blötlägg agar-agar/gelatinpulver i kallt vatten enligt anvisning. Lös sedan i den avsvalnade sirapen.
  7. 7. Vispa grädden hårt och rör ner sirapen.
  8. 8. Montering: Går enklast i en anslagsring, men går på "frihand" också.
  9. 9. Smält blockchokladen, gör en spritspåse av smör- eller bakplåtspapper. Klipp ett LITET hål i spetsen och spritsa figurer enligt eget huvud på ett smörpapper. Ställ i kyl för att stelna. Lossas genom att gnida försiktigt under pappret.
  10. 10. Lägg havrekakan i botten och bred 0,5-1 cm tjock lager av grädden över. Lägg sedan spettekakan över.
  11. 11. Dekorera med resten av grädden och chokladdekoration eller guldkulor, silverkulor, marsipankycklingar eller vadhelst ni råkar ha hemma.

Dryckestips: Kaffe, te, läsk

Skapat 2009-03-16 av I A, 4440 visningar, 16 utskrifter. Källa: eget hittepå

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

75 gram  smör
0,5 dl  strösocker
1 dl  havregryn
1 dl  vetemjöl
50 gram  smör
1 dl  florsocker
1 st  ägg
1 dl  potatismjöl
0,5 dl  strösocker
1 dl  vatten
1 st  kanelstång, liten
1 msk  Ingefära, färsk
1 msk  citron, pressad
1,5 dl  vispgrädde
1 tsk  agar agar eller gelatinpulver
25 gram  blockchoklad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.