Tårta - Apelsin

Recept av Husmusen

Recept: Tårta - Apelsin

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Ibland får man ta lite genvägar när man lagar mat.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Apelsinkrämen: Vispa grädden och blanda allt till en slät smet (sikta eventuellt ner florsockret för att undvika klumpar).
  2. 2. Lägg apelsinkräm mellan alla bottnar och täck tårtan runt om med krämen.
  3. 3. Ta ut mitten på marsipanen och skär ut 8 snibbar. Lättast är det att ta en tallrik och pressa den lätt mot marsipanen så att det bildas en cirkel, sedan skär man först ett kryss och så ytterligare ett kryss.
  4. 4. Lägg försiktigt över marsipanen över tårtan, vik upp flikarna och dekorera "hålet" med färska bär. Eventuellt kan man sikta över lite florsocker, men gör då detta innan bären.
  5. 5. Låt tårtan stå kallt ca 1 timme innan servering.

Skapat 2009-08-04 av Husmusen, 6499 visningar, 59 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  färdig tårtbotten
1 st  färdigkavlad marsipan (valfri färg)
250 gram  färska jordgubbar (eller färska hallon)
250 gram  mascarpone
1,5 dl  vispgrädde
4 msk  koncentrerad apelsinjuice
0,5 dl  florsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.