Syrénsaft

Recept av Klockartomtemor

Recept: Syrénsaft

INGREDIENSER

portioner/st.
40 st  klasar blå bonnsyrén
2 liter  vatten
2 kg  socker
2 st  citroner
50 gram  citronsyra
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 4 kommentarer)

Svalkande, svagt syrénlila dryck. Späd efter tycke och smak.

Typ: Dryck
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg först syrénklasarna på vitt papper, för att ev. svarta kryp skall trilla av, och sedan i ren hink.
  2. 2. Koka upp vattnet med sockret och häll det hett över blommorna.
  3. 3. Borsta citronerna väl och skala eller riv av det gula. Dela frukten och pressa ur saften.Blanda ner citronskal, citronsaft och citronsyra i syrénhinken.
  4. 4. Täck över och låt stå svalt 4 dygn. Rör om två gånger varje dag.
  5. 5. Fyll på rena, kalla flaskor. Förvara svalt. Går också utmärkt att frysa!

Skapat 2008-05-13 av Klockartomtemor, 5881 visningar, 120 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

40 st  klasar blå bonnsyrén
2 liter  vatten
2 kg  socker
2 st  citroner
50 gram  citronsyra


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.