Svens fina limpor

Recept av Anel-Nevs

Recept: Svens fina limpor

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Svens fina limpor!

Ett gott rågsiktsbröd med dadlar i. Naturligtvis kan var och en som bakar detta utesluta eller utbyta dadlar med annan frukt.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: rågsiktsbröd, dadlar, kalljäst

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör ut jästen med vattnet i en degskål. Krossa fänkål och kummin i en mortel. Häll ner det i jästblandningen. Tillsätt olja, honung, salt och de klippta kärnfria dadelbitarna. Blanda ner både rågsikt och vetemjöl och kör ca 10 minuter tills degen blir smidig. Pensla en 5-litersskål med olivolja och häll degen däri. Täck med plastfolie och ställ den i kylskåpet i minst 15 timmar.
  2. 2. Sätt ugnen på 250 grader. Slå ut degen på mjölat bakbord. Dela i två lika stora bitar och forma till två limpor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Skär tre skåror på varje limpa. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Grädda i 10 minuter i uppvärmd ugn. Stick in en stektermometer med spetsen i tjockaste delen på limpan. Sänk ugnsvärmen till 180 grader. Vid 98 grader är brödet klart. Lägg bröden under bakduk på ett galler att svalna.

Skapat 2010-12-19 av Anel-Nevs, 2583 visningar, 99 utskrifter. Källa: Min make

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  Blå jäst
5 dl  kallt vatten
1 dl  olivolja (el. annan matolja)
1 dl  flytande honung
2 tsk  fänkål, krossad
2 tsk  kummin, krossad
1 msk  salt
1 dl  dadlar, klippta i bitar
1 liter  rågsikt
4 dl  vetemjöl special


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.