Svart vinbärssnaps

Recept av Byhäxan

Recept: Svart vinbärssnaps

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Svart vinbärssnaps!

Blad och bär av svarta vinbär blir en riktigt smakrik snaps. Bären tar lite tid att "dra ur", bladen tillsätter man några dar innan det är dags att säga skål. Man kan också göra den på bara bär eller - nästan godare - bara blad.

Typ: Dryck
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: Brännvin, svartvinbärs, svart, kryddat brännvin, snaps, Midsommar, kräftskiva, påsk, påskbuffé, smörgåsbord, midsommarfest, julsnaps, juldryck, julbord, snaps, sill sillbord

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Repa och skölj bären och lägg dem i en flaska tillsammans med spriten. (Enlitersflaska till 70 cl sprit)
  2. 2. Vänd några gånger och låt stå minst 2 veckor, gärna längre. Vänd upp och ner på flaskan då och då.
  3. 3. Har du tillgång till svartvinbärsblad så lägg i dem några dagar innan snapsen ska drickas. Max tre dagar ska de ligga i.
  4. 4. Sila bort bär och blad, kyl och servera iskall.

Skapat 2008-03-17 av Byhäxan, 7905 visningar, 79 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

70 cl  okryddat brännvin eller vodka
0,5 tsk  socker
3 dl  svarta vinbär
1 näve  fräscha blad från en svartvinbärsbuske


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.