Svamprisotto

Recept av Lotta

Recept: Svamprisotto

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  gul lök
100 gram  rotselleri
2 dl  avorioris
5 dl  vatten
2 msk  vilt- och kantarellfond
0,5 dl  torrt vitt vin
200 gram  Trattkantareller
3 msk  rumstempererat smör
2 dl  lagrad ost
1 krm  svartpeppar
2 msk  hackad gräslök
Betyg: 3.6/5 (3 röster, 1 kommentarer)

Det doftar skog i hela köket när denna krämiga risotto tillagas.

Typ: Tillbehör
Kök: Italien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på vatten, fond och vin.
  2. 2. Låt risotton koka på svag värme under lock i ca 20 minuter. Stek svampen i smör tills all vätska kokat in.
  3. 3. Rör ner svamp, smör, ost och svartpeppar i riset. Strö över gräslök.

Skapat 2008-06-20 av Lotta, 2471 visningar, 20 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  gul lök
100 gram  rotselleri
2 dl  avorioris
5 dl  vatten
2 msk  vilt- och kantarellfond
0,5 dl  torrt vitt vin
200 gram  Trattkantareller
3 msk  rumstempererat smör
2 dl  lagrad ost
1 krm  svartpeppar
2 msk  hackad gräslök


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.