Sugarpaste / Sockerpasta

Recept av Ragdollface

Recept: Sugarpaste / Sockerpasta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Sugarpaste / Sockerpasta!

Ett jättebra recept på sugarpaste som kan användas som t ex. dekoration på bakverk.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig
Förberedelser: 60 min.
Tillagningstid: 0 min.
Total tid: 60 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda gelatinet i det kalla vattnet. Låt stå tills det har tjocknat. Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt löst sig. Tillsätt den vita sirapen och glukos. Blanda väl.
  2. 2. Rör i kokosfett och drag bort från värmen precis innan fettet smält helt. Låt blandningen svalna tills den är fingervarm.
  3. 3. Häll 7 dl av florsockret i en bunke och forma en grop mitt i. Häll den fingervarma blandningen i gropen och rör med en träslev. Blanda i det restrerande florsockret tills kladdigheten försvinner. (Det kan behövas ganska mycket)
  4. 4. Fortsätt att knåda tills sugarpasten är len och följsam och inte fastnar på dina händer. Om sugarpasten är för mjuk, tillsätt mer florsocker. Är den för hård, tillsätt lite vatten.
  5. 5. Den sugarpaste som inte används direkt kan förvaras i lufttät burk i svalen. När du ska använda den tar du fram den och knåda den mjuk igen.
  6. 6. Om du vill färga din sugarpaste så får du bäst resultat om du använder dig utav pulver-färger istället för karamellfärg. För med karamellfärg kan sugarpasten bli väldigt kladdig, och om du vill ha en stark färg så måste du ha i väldigt mycket karamellfärg. Och ju mer karamellfärg du har i desto kladdigare blir det.
  7. 7. Detta blir ungefär så mycket som man behöver till att göra ett lock till en prinsesstårta!

Skapat 2012-07-13 av Ragdollface, 1201 visningar, 13 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 msk  gelatinpulver
4 msk  kallt vatten
1,2 dl  vit sirap (En och en fjärdedels dl)
1 tsk  glukos
2 msk  kokosfett
15 dl  florsocker (15 - 20 dl)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.