Stuvade makaroner

Recept av Anneli

Recept: Stuvade makaroner

INGREDIENSER

portioner/st.
5 dl  makaroner, okokta
Första kokningen
2 liter  vatten
1 tsk  salt
Andra kokningen
7 dl  mjölk
0,5 tsk  salt
0,5 krm  vitpeppar
1,5 tsk  socker
Redning
5 msk  vetemjöl
1,5 dl  mjölk, kall
Betyg: 4.2/5 (7 röster, 6 kommentarer)

Makaroner som stuvas med redning. Snabbare variant på mjölkstuvade makaroner.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: makaronistuvning, makaronstuvning, middag, lunch

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka makaronerna nästan färdig i saltat vatten.
  2. 2. Häll bort vattnet och tillsätt mjölk och kryddor, låt koka upp.
  3. 3. Blanda/skaka/vispa ihop kall mjölk och vetemjölet till redningen. Häll i med fin stråle under omrörelse hela tiden. Låt koka/sjuda i några minuter (ca. 5 minuter).

Serveringsförslag: Stekta köttbullar eller korv.

Dryckestips: Mjölk eller vatten

Skapat 2008-06-23 av Anneli, 27576 visningar, 165 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 dl  makaroner, okokta
2 liter  vatten
1 tsk  salt
7 dl  mjölk
0,5 tsk  salt
0,5 krm  vitpeppar
1,5 tsk  socker
5 msk  vetemjöl
1,5 dl  mjölk, kall


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.