Strömmingslåda

Recept av Anel-Nevs

Recept: Strömmingslåda

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Strömmingslåda!

Gott till buffébordet eller varför inte en ensamrätt med kokt skalpotatis o grönsallad. Rester är gott att värma och lägga på knäckemackan samt dricka ett glas mjölk till.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Buffé, påskbord

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Klipp av ryggfenorna på strömmingsfiléerna. Skölj o torka dem. Lägg dem med köttsidan uppåt och salta dem. Riv pepparroten och blanda den med smöret. Fördela pepparrotssmöret på filéerna och rull ihop dem. Smörj en ugnsfast form med smör och lägg de ihoprullade filéerna tätt i formen. Blanda grädden med chilisåsen och slå den över strömmingen. Fördela ströbrödet ovanpå. Grädda i uppvärmd ugn ca 20 min. Strö persiljehacket över den färdiga rätten.

Skapat 2011-01-22 av Anel-Nevs, 3013 visningar, 105 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

600 gram  strömmingsfiléer
  salt
2 msk  rumsvarmt smör + smör till form
2 msk  riven färsk pepparrot
2 dl  grädde
1 dl  chilisås
2 msk  osötat ströbröd
  finhackad persilja till garnering


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.