Stora kanelbullar

Recept av Anel-Nevs

Recept: Stora kanelbullar

INGREDIENSER

portioner/st.
150 gram  riktigt smör
50 gram  röd jäst
0,5 liter  mjölk
1 dl  socker
0,5 tsk  salt
1,4 liter  vetemjöl ev. lite mer
1 tsk  malen kardemumma
Fyllning
100 gram  riktigt smör
1 dl  råsocker
2 msk  kanel
1 msk  malen kardemumma
Pensling och garnering
1 st  ägg
  flagad mandel
  pärlsocker
Tillbehör
40 st  stora bullformar, ev. fler
Betyg: 4.8/5 (22 röster, 26 kommentarer)

Stor, fluffig och god bulle. Ett glas mjölk till är inte dumt.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Kanelbullens dag 4/10, bullar, kaffebröd, vetebullar

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret i en liten kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i degbunken och rör ut den med lite av den ljumma mjölk-smörvätskan. När jästen är upplöst, hälls resterande mjölk-smörvätska i. Tillsätt socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet.(Spara resten av mjölet till efter jäsningen.) Kör degen i assistenten till degen är smidig och släpper bunkens kanter(ca 10 min.). Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
  2. 2. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop smör, lite av kanelen och socker till en lös bredbar smet. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in resterande mjöl. Dela degen i två halvor. Kavla ut halvorna till stora rektanglar. Bred smör-kanel-sockersmeten över rektanglarna. Fördela kardemumma och resterande kanel ovanpå. Vik rektanglarna dubbla (på längden). Skär med vass kniv 1-2 cm:s remsor. Sno varje remsa och snurra ihop till en bulle att lägga i stora bullformar.
  3. 3. Låt jäsa till ca dubbel storlek under bakduk. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över flagad mandel och pärlsocker. Grädda på ugnens mittfals i ca 6-7 minuter.

Dryckestips: Mjölk

Skapat 2009-10-04 av Anel-Nevs, 17344 visningar, 328 utskrifter. Källa: Mitt eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  riktigt smör
50 gram  röd jäst
0,5 liter  mjölk
1 dl  socker
0,5 tsk  salt
1,4 liter  vetemjöl ev. lite mer
1 tsk  malen kardemumma
100 gram  riktigt smör
1 dl  råsocker
2 msk  kanel
1 msk  malen kardemumma
1 st  ägg
  flagad mandel
  pärlsocker
40 st  stora bullformar, ev. fler


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.