Stockholmskakor

Recept av Bighappy

Recept: Stockholmskakor

INGREDIENSER

portioner/st.
150 gram  smör eller margarin
0,75 dl  socker
1 st  äggula
2 tsk  vaniljsocker
3,5 dl  vetemjöl
Fyllning
  hallon- eller körsbärssylt
Garnering
  finhackade mandlar eller nötter
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 3 kommentarer)

Till kaffet är det gott med en kaka.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: Småkakor, kakor, hårda kakor

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör samman matfett och socker. Tillsätt äggulan och vaniljsockret. Arbeta in mjöl tills degen är smidig.
  2. 2. Forma den till 2 rullar, ca 2,5 cm i diameter och 28 cm långa. Rulla dem i mandel eller nötter.
  3. 3. Låt längderna vila i kylskåpet 30-60 minuter.
  4. 4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. 5. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåtspapper.
  6. 6. Gör en fördjupning mitt i kakorna. Fyll hålen med sylt.
  7. 7. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter, tills de fått svagt guldgul färg. Låt kakorna kallna på galler.
  8. 8. Förvara kakorna i burk med tättslutande lock eller i frysen. Vill man kan man ha lite glasyr på kakorna också så blir de lite extra goda.

Dryckestips: Kaffe, saft, mjölk eller läsk

Skapat 2009-03-13 av Bighappy, 6498 visningar, 116 utskrifter. Källa: Hembakat (receptkort)

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  smör eller margarin
0,75 dl  socker
1 st  äggula
2 tsk  vaniljsocker
3,5 dl  vetemjöl
  hallon- eller körsbärssylt
  finhackade mandlar eller nötter


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.