Stekt spätta och rotsaker

Recept av lanternan

Recept: Stekt spätta och rotsaker

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  spättor
2 st  morot
2 st  gul morot
10 cm  purjolök
1 st  palsternacka
4 nävar  Ärtor
2 msk  kapris
1 burk  ansjovis
  olivolja / smör
  svartpeppar
Betyg: Bli först med att betygsätta Stekt spätta och rotsaker!

Spätta är snabblagat och gott till tusen. Vi kör vidare med minimalt med salt. Sältan här kommer från ytterst lite smör, ansjovisen och kapris. (expressgenväg: använd en påse frysta rotsaker).

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Etiketter: snabbt, lättlagat, saltfritt, saltsnålt, saltfattigt, diet

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och skär morötter och palsternacka i bitar. Finstrimla purjolök och fräs i lite olja. Tina ärtorna i varmt vatten, men koka dom inte så dom blir tråkiga.
  2. 2. Stek spättorna i smör eller olja. Servera med grönsaksfräs och ärtor. Toppa med ansjovis och kapris.

Dryckestips: vatten, vin, öl

Skapat 2010-01-25 av lanternan, 1538 visningar, 13 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  spättor
2 st  morot
2 st  gul morot
10 cm  purjolök
1 st  palsternacka
4 nävar  Ärtor
2 msk  kapris
1 burk  ansjovis
  olivolja / smör
  svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.