Stekt inlagd strömming

Recept av Janne-G

Recept: Stekt inlagd strömming

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 5 kommentarer)

Jag väljer helst hel strömming till att göra ättiksströmming på. Den behöver ligga ett par tre dagar i lagen för att bli perfekt.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Förberedelser: 20 min.
Tillagningstid: 15 min.
Total tid: 35 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Varva strömming, lök, morot samt kryddor i en lagom stor skål med lock. Koka upp vatten, ättika och socker och låt den kallna, häll sedan lagen över så att det täcker och ställ kallt i minst två gärna tre dygn innan den inlagda strömmingen avnjutes till smörgåsbordet eller som en enkel förrätt.

Serveringsförslag: Det går att äta den här strömmingen precis när som helst!

Dryckestips: Man väljer dryck efter tillfället när den äts!

Skapat 2012-07-01 av Janne-G, 549 visningar, 39 utskrifter. Källa: Enligt gammal tradition

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

12 st  hela och stekta strömmingar med ryggbenet kvar
5 dl  vatten
8 msk  ättikssprit
6 msk  strösocker
10 st  krossade kryddpepparkorn
10 st  krossade vitpepparkorn
2 st  lagerblad
1 st  färsk rödlök
1 st  färsk gul lök
1 st  morot
1 dm  purjolök


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.