Stekt fläsk-ytterfilé med sparris och vitlöksmarinerad schalottenlök

Recept av Stefan Esbjörnsson

Recept: Stekt fläsk-ytterfilé med sparris och vitlöksmarinerad schalottenlök

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Stekt fläsk-ytterfilé med sparris och vitlöksmarinerad schalottenlök!

Idén till denna rätt fick jag från Sveriges mästerkocks MasterClass klipp på webben.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Stekt
Förberedelser: 20 min.
Tillagningstid: 20 min.
Total tid: 40 min.
Etiketter: Gott, Nyttigt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Börja med att skala och skiva lökringar av schalottenlöken. Lägg dessa i en skål med vatten och låt dom ligga där ca 20 min. Under tiden skalar du vitlöken och skivar denna i tunna skivor. Häll i olivoljan i en panna och stek vitlöken däri. Dess färg skall knappt bli gyllenbrun sedan räcker det.
  2. 2. Häll av och låt svalna i en skål. Riv skalet på citronen samt pressa den, blanda ner rivet och citronsaften ner i oljeblandningen. Till sätt även kaprisen. Blanda sedan i charlottenlöken i skålen samt salta och peppra. Låt detta stå och dra en stund.
  3. 3. Skär upp paprikan i stänger som du sedan steker i svag värme. Putsa sparrisen lite försiktig och stek den i lite oliv olja. Här går det snabbt så efter några minuter är det klart. Lägg upp och komplettera med lökringsblandningen du sedan innan gjort.

Serveringsförslag: Sparris

Dryckestips: öl

Skapat 2012-03-30 av Stefan Esbjörnsson, 1851 visningar, 32 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  fläskytterfilé
1 knippe  Färsk sparris
2 st  Scharlottelökar
11 dl  olivolja
4 st  vitlöksklyftor
1 st  normalstor paprika av valfri färg
1 st  citron
2 msk  kapris
  salt
  peppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.