Sprängda kycklingfiléer

Recept av Byhäxan

Recept: Sprängda kycklingfiléer

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  kycklingfiléer
2 msk  salt
1 liter  vatten
Att pensla med:
0,5 msk  olivolja
1 msk  koncentrerad kycklingfond
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Nej, INTE med dynamit! Sprängd betyder här rimmad som i sin tur betyder saltad. Ett gammalt sätt att tillaga fågel som gås, and, kalkon mm. Går lika bra med kyckling. Köttet blir fantastiskt mört.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Husmanskost, enkelt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka en saltlake av vatten och salt och låt kallna.
  2. 2. Lägg kycklingbitarna i och låt ligga minst 4-5 timmar. Eller låt djupfryst kyckling tina i lagen i kylskåpet.
  3. 3. Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop olja och kycklingfond.
  4. 4. Torka av kycklingbitarna och lägg dem på ett smort ugnsfast fat.
  5. 5. Pensla med oljeblandningen, sätt in i ugnen och stek i 35-45 minuter.
  6. 6. Skyn blir en smakrik bas till såsen.
  7. 7. TIPS: Ska du laga till en hel fågel så öka mängden vatten och salt och låt den ligga upp mot ett dygn.

Skapat 2008-10-11 av Byhäxan, 2332 visningar, 35 utskrifter. Källa: Gammalt recepturklipp

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  kycklingfiléer
2 msk  salt
1 liter  vatten
0,5 msk  olivolja
1 msk  koncentrerad kycklingfond


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.