Spättagratäng

Recept av Byhäxan

Recept: Spättagratäng

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.6/5 (13 röster, 4 kommentarer)

Jättelätt att göra - och blir alltid en succé! Allra godast blir den med färska spättafiléer, men frysta går också bra. Pommes duchesse runt om och du har en riktig festmåltid!

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Snabbt, festfisk. fest, LCHF, gratäng, spätta, spättafilé, fisk, festmat, fiskgratäng, enkelt, fiskrätter, rödspätta, rödtunga, plattfisk, flundra

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 275 grader, övervärme. Gör potatismosen, pommes duchesse, enligt anvisning och sätt in den i ugnen för att få färg.
  2. 2. Det tar ca 10 minuter, under tiden gör du i ordning fisken och såsen.
  3. 3. Flå undersidan av filéerna om det inte är gjort. Salta och peppra pyttelite. Lägg en klick räkost och en nypa dill på varje filé och vik/rulla ihop.
  4. 4. Vispa ihop grädde, creme fraiche och buljong utan att den kokar.
  5. 5. Ta ut formen ur ugnen och sänk värmen till 225 grader.
  6. 6. Häll ett tunt lager sås i mitten och lägg fiskknytena i den. Det är bara bra om det blir trångt. Häll resten av såsen över och strö lite cayennepeppar över ytan.
  7. 7. Sätt in i ugnen igen och räkna med 15-20 minuter tills allt är färdigt.
  8. 8. Vill man kan man dekorera den med dill och räkor, men den är faktiskt minst lika god utan!

Serveringsförslag: Sallad eller kokt grönsak som t ex broccoli eller sparris

Skapat 2008-11-12 av Byhäxan, 12458 visningar, 470 utskrifter. Källa: egen

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  portioner pommes duchesse (se recept)
600 gram  spättafiléer
  räk-, kräft- eller skaldjursost
0,5 dl  hackad dill eller gräslök
  lite salt och vitpeppar
2 dl  creme fraiche
2 dl  grädde
1 st  fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  cayennepeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.