Sparrissås

Recept av Maja

Recept: Sparrissås

INGREDIENSER

portioner/st.
500 gram  grön sparris
100 gram  fransk getost
2 dl  grädde
0,5 tsk  salt
1 krm  peppar
1 dl  grönsaksbuljong
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

En mycket lätt sås, som är god och ger färg. Den har jag serverat till fläskfilé, kycklingfilé och till och med fisk.

Typ: Sås
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Receptet använder färsk sparris, jag brukar ta ett paket fryst grön sparris.
  2. 2. Skär sparrisen i mindre bitar och spara knopparna till dekoration.
  3. 3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 min. eller kör 2 min på full effekt i mikro.
  4. 4. Blanda sparrisbitarna, grädden (jag använder matlagningsgrädde), getost, grönsaksbuljong i en kastrull.
  5. 5. Mixa med en stavmixer (eller kör i matberedare)till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.
  6. 6. Hit kan såsen förberedas. Värm upp såsen till servering. Smaka av med salt och peppar.

Skapat 2008-02-09 av Maja, 5014 visningar, 59 utskrifter. Källa: Allt om Mat nr 1 2004

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  grön sparris
100 gram  fransk getost
2 dl  grädde
0,5 tsk  salt
1 krm  peppar
1 dl  grönsaksbuljong


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.