Söta ögon

Recept av lanternan

Recept: Söta ögon

INGREDIENSER

portioner/st.
150 gram  sockerpasta
  svart livsmedelsfärg
  blå livmedelsfärg
750 gram  vit choklad
  pralinformar
Hornhinnor
1 dl  vatten
1 st  gelatinblad
Betyg: 4.7/5 (9 röster, 9 kommentarer)

Blängsylta med tittsås har säkert alla hört talas om. Men här kommer tips på ögonpraliner.

Typ: Godis
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig
Etiketter: halloween, spännande, barn, party, läskigt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Börja med att göra iris och pupiller. Färga ljusblå och kavla ut 3/4 delar av sockerpastan. Ta ut rundlar med toppen av en spritstyll (ca. 1 cm i diameter).
  2. 2. Färga resten av sockerpastan svart. Rulla minikulor till pupiller och tryck fast på rundlarna.
  3. 3. Ta en pensel och måla lite fläckar med blå färg på regnbågshinnan. Låt det torka.
  4. 4. Smält vit choklad i pralinformar, lägg plattorna uppochner och fyll på med choklad. Låt stelna.
  5. 5. Gör iordning hornhinnan och häll på en liten droppflaska, det håller sig någon dag i kylskåp. När pralinerna ska serveras, droppa av hornhinnegelén på pralinerna så dom får rätta blanka looken.

Serveringsförslag: halloween

Dryckestips: kaffe, vatten, träskvatten, saft

Skapat 2009-09-30 av lanternan, 30839 visningar, 284 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  sockerpasta
  svart livsmedelsfärg
  blå livmedelsfärg
750 gram  vit choklad
  pralinformar
1 dl  vatten
1 st  gelatinblad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.