Sommarbärpaj med gräddfil :

Recept av Hosein

Recept: Sommarbärpaj med gräddfil :

INGREDIENSER

portioner/st.
Pajdeg :
1 dl  Hasselnötter.
150 gram  Smör.
0,5 dl  Strösocker.
4 dl  Vetemjöl.
1 msk  vatten.
1 st  Ägg.
Fyllning:
2 dl  Vispgrädde.
1,5 dl  Gräddfil.
3 msk  Florsocker.
3 tsk  Vaniljsocker.
250 gram  Jordgubbar / frivillig bär.
150 gram  Rödavinbär / frivillig bär.
200 gram  Philadelphia.
Betyg: Bli först med att betygsätta Sommarbärpaj med gräddfil :!

Den här pajen passar perfekt till midsommar firande.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 10 min.
Total tid: 25 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa nötterna. Dela smöret i bitar och lägg ner i mixer. Tillsätt socker,mjöl,vatten och ägg mixa ihop till en deg. Ta fram en 20 cm i diameter paj form med lösbar kant och smörja. Tryck ut degen i form och låt villas i kylen ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min och låt svalna. Vispa grädden med florsocker och vaniljsocker hård. Blanda gräddfilen och philadelphian i vispade grädde med hand visp. Häll i pajskalet,toppa med valfri bär.

Dryckestips: Kaffe,tea,mjölk och saft.

Skapat 2011-06-23 av Hosein, 1038 visningar, 29 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 dl  Hasselnötter.
150 gram  Smör.
0,5 dl  Strösocker.
4 dl  Vetemjöl.
1 msk  vatten.
1 st  Ägg.
2 dl  Vispgrädde.
1,5 dl  Gräddfil.
3 msk  Florsocker.
3 tsk  Vaniljsocker.
250 gram  Jordgubbar / frivillig bär.
150 gram  Rödavinbär / frivillig bär.
200 gram  Philadelphia.


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.