Sockerkringlor

Recept av Box

Recept: Sockerkringlor

INGREDIENSER

portioner/st.
100 gram  smör/margarin
2 dl  mjölk
0,5 paket  jäst
0,5 dl  strösocker
1 krm  salt
0,5 tsk  hjorthornssalt
6,5 dl  vetemjöl
Pensling
1 st  ägg
Garnering
1 dl  strösocker
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 1 kommentarer)

Enkla och goda bullar.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: jäst, hjorthornssalt, ägg, bullar

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt allt bli fingervarmt, 37 grader.
  2. 2. Smula jästen i en bunke. Häll i lite av degspadet och rör ut jästen. Tillsätt resten av degspadet.
  3. 3. Rör ner socker, salt, hjorthornssalt och mjölet. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  4. 5. Ta upp degen på mjölat bord. Dela degen i 18 lika stora bitar. Rulla ut delarna till jämntjocka längder, ca 40cm långa. Forma längderna till kringlor.
  5. 6. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. 7. Pensla kringlorna med ägg och grädda dem mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
  7. 8. Pensla kringlorna med smält matfett medan de fortfarande är varma och doppa dem sedan i strösocker.

Skapat 2009-03-03 av Box, 7112 visningar, 97 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  smör/margarin
2 dl  mjölk
0,5 paket  jäst
0,5 dl  strösocker
1 krm  salt
0,5 tsk  hjorthornssalt
6,5 dl  vetemjöl
1 st  ägg
1 dl  strösocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.