Sockerkaka med äpple och kanel

Recept av Bighappy

Recept: Sockerkaka med äpple och kanel

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  äpplen
2 tsk  kanel
2 msk  strösocker
2 st  stora ägg
2 dl  strösocker
75 gram  margarin
3 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
Betyg: 4.5/5 (19 röster, 18 kommentarer)

Det är precis det det låter som.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: mjuk kaka, mjuka kakor

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkasform.
  2. 2. Skär äpplena i klyftor och vänd dom i kanel blandat med strösocker (2 msk).
  3. 3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Smält margarinet.
  4. 4. Häll i margarin, mjöl och bakpulver i äggsmetenoch blanda varsamt.
  5. 5. Häll 1/3 av smeten i formen och lägg ner hälften av äpplena. Häll över resten av smeten och tryck ner resten av äppelklyftorna.
  6. 6. Grädda i ca 30 minuter. Känn med provsticka att kakan är klar.
  7. 7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den.

Dryckestips: Kaffe, saft, läsk, mjölk

Skapat 2008-11-06 av Bighappy, 28968 visningar, 1208 utskrifter. Källa: Hemmets journal 44/08

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  äpplen
2 tsk  kanel
2 msk  strösocker
2 st  stora ägg
2 dl  strösocker
75 gram  margarin
3 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.