Snoddas

Recept av Smulan

Recept: Snoddas

INGREDIENSER

portioner/st.
5 dl  kallt vatten
50 gram  jäst
650 gram  vetemjöl special
20 gram  salt
15 gram  socker
  blå vallmofrön
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 8 kommentarer)

Ett gott och luftigt bröd. Passar bra även att rosta. Jag rekommenderar att använda en assistent.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: vitt bröd, franskbröd, barkis, snoddas, rostbröd

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda jäst med vatten i assistentens bunke. Häll i mjöl och socker och kör på låg växel ca 10-15 min, eller dubbelt så länge för hand.
  2. 2. Blanda i salt och kör ytterligare 3-5 min. (Sockret försvinner under gräddningen, har bara som funktion att förbättra jäsningen).
  3. 3. Låt degen jäsa i två timmar, gärna i inoljad plastlåda med lock. Neutral olja är nog bäst. Första timmen ska du slå (vika ihop) degen tills den spänner. Upprepa denna procedur 3 ggr (var 20:e minut).
  4. 4. Häll upp degen på mjölat bord. KNÅDA INTE. Dela degen i 6 lika delar och rulla försiktigt varje del till en sträng och gör två flätor. Lägg dem på varandra på ett bakplåtspapper.
  5. 5. Sätt ugnen på 275º och sätt in en långpanna på ugnens botten. Slå på en kopp vatten när ugnen är varm.
  6. 6. Sätt in brödet och sänk temperaturen till 225º. Grädda ca 40 min, eller om du sätter in en termometer i brödet efter 20 min, och den visar 96º. Täck med folie om du tycker det får för mycket färg. Vädra ut ångan de sista minuterna.
  7. 7. Låt svalna på galler utan bakduk.

Skapat 2009-03-31 av Smulan, 5898 visningar, 103 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 dl  kallt vatten
50 gram  jäst
650 gram  vetemjöl special
20 gram  salt
15 gram  socker
  blå vallmofrön


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.