Smulpaj med vetegroddar

Recept av Britt

Recept: Smulpaj med vetegroddar

INGREDIENSER

portioner/st.
100 gram  smör
2 msk  socker
3 dl  vetegroddar
Fyllning
1 liter  skivad rabarber
1 dl  socker
1 msk  potatismjöl
eller
0,5 liter  bär
0,5 dl  socker
1 msk  potatismjöl
eller
4 st  äpplen, syrliga i tunna klyftor
2 msk  socker
0,5 tsk  kanel
Betyg: Bli först med att betygsätta Smulpaj med vetegroddar!

Lättbakad paj med vetegroddar istället för vetemjöl. Vetegroddarna har en nötaktig smak och är dessutom nyttigare än vetemjöl.

Typ: Paj
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret och rör ner socker och vetegroddar.
  2. 2. Lägg bär eller rabarber eller äpplen i en ugnsäker form. Strö över socker och potatismjöl.
  3. 3. Täck med smuldegen.
  4. 4. Grädda i 225 grader i 15-20 min.

Serveringsförslag: Vaniljvisp, vaniljsås eller vaniljglass

Skapat 2009-02-04 av Britt, 3367 visningar, 29 utskrifter. Källa: Vår kokbok

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  smör
2 msk  socker
3 dl  vetegroddar
1 liter  skivad rabarber
1 dl  socker
1 msk  potatismjöl
0,5 liter  bär
0,5 dl  socker
1 msk  potatismjöl
4 st  äpplen, syrliga i tunna klyftor
2 msk  socker
0,5 tsk  kanel


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.