Smördegsinbakad lax

Recept av KingJersey

Recept: Smördegsinbakad lax

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.3/5 (13 röster, 5 kommentarer)

Lagar sig sjävt!

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 25 min.
Total tid: 40 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ta ut smördegsplattorna i tid så de hinner tina. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Gnid in laxfiléerna i salt och peppar. Kavla ut degen till lagom stora plattor så att hela filéerna kan slås in i degen.
  3. 3. Lägg filéerna på plattorna och bred på färskosten. Slå sedan in laxen till små paket och tryck ihop öppningarna.
  4. 4. Lägg paketen i en ugnsfast form med några droppar olja i botten. Pensla paketen med äggulorna. Grädda i ca 25 minuter beroende på filéernas tjocklek.

Serveringsförslag: Servera med gröna ärtor och eventuellt pressad potatis eller fullkornspasta. Jag tycker dock att laxen är godast med bara ärtor och en sallad till!

Skapat 2011-01-25 av KingJersey, 23424 visningar, 2537 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  laxfiléer
200 gram  färskost (ex med smak av pepparrot eller vitlök)
8 st  små smördegsplattor (alternativt 4 större)
  salt
  peppar
  olja
2 st  äggulor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.