Smördegsbakelser med bär

Recept av Anel-Nevs

Recept: Smördegsbakelser med bär

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Snabbgjord och god dessert. Bär eller frukt av valfri sort kan användas.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: smördegsplattor, hallonbakelse, bärbakelse, hallon, bakelse, nyår, fest

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina bären. Tina plattorna och dela dem på mitten. Lägg dem på en smord plåt. Pensla med en lätt uppvispad äggula. Grädda i ugnen ca 15 minuter eller tills de är gyllengulbruna.
  2. 2. Klyv plattorna med en vass kniv, så att du får lock och botten. Vispa vaniljvispen/vispgrädden hårt. Spara några bär till garnering. Blanda i väl avrunna bär och smaka av med socker.
  3. 3. Fördela bärgrädden på bottnarna och lägg på locket, när smördegen svalnat. Sikta över florsocker och lägg bär och citronmeliss ovanpå.
  4. 4. Variant: Grädda smördegsplattorna som ovan. Vispa vaniljvisp/vispgrädde hårt ev. med lite socker. Fördela grädden på bottnarna och lägg bär ovanpå. Strö socker på bären. Lägg på locken och sikta på florsocker. Toppa med bär och citronmeliss.

Skapat 2009-11-18 av Anel-Nevs, 5454 visningar, 68 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

  2 plattor frusen smördeg
1 st  äggula
200 gram  frusna hallon, blåbär, björnbär
2 dl  vispgrädde el. vaniljvisp
1 msk  eller mer socker
  florsocker
  citronmelissblad
  hallon el. andra bär


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.