Smörstekta nektariner i camparisås

Recept av Maja

Recept: Smörstekta nektariner i camparisås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Smörstekta nektariner i camparisås!

Lite sött, syrligt och beskt smakar det om denna dessert. Servera den ljummen med vaniljglass så blir den rundare i smaken. Tips - prova strö på några små korn havssalt vid serveringen.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär nektarinerna i klyftor. Behåll skalet. Smält smör i en stekpanna. Strö över sockret. Låt sockret smälta utan att röra.
  2. 2. När smöret har tystnat och sockret har smält ner läggs nekterinklyftorna i. Stekpannan ska vara ganska varm. Vänd på klyftorna efter ca 0,5- 1 min. Häll i Camparin, rör om och tag från värmen.
  3. 3. Häll upp i en kall skål så att nektarinerna inte fortsätter att efterstekas i den varma stekpannan. Vill du ha mer Camparisås kan du öka på smör, socker och Campari.

Serveringsförslag: Ljummen med vaniljglass

Skapat 2008-08-02 av Maja, 837 visningar, 10 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  nektariner
1 msk  smör (eller lite mer
1 msk  råsocker eller vanligt strösocker
0,5 dl  Campari


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.