Släpp sparrisen loss - det är vååår

Recept av nicolashervy

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  stora färskpotatis
1 näve  brytbönor
1 st  gul lök
1 knippe  grön sparris
  olivolja
8 st  ägg
5 msk  vatten
  salt
  svartpeppar
Betyg: Bli först med att betygsätta Släpp sparrisen loss - det är vååår!

Det bästa jag vet är nog att grilla dem och äta godingarna rätt upp och ner, men jag ville inkludera dem i middagen. Få dem att känna sig välkomna. Så det blev en matig ugnsomelett.

Typ: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen i femmillimetersskivor och låt koka mjuka.
  2. 2. Skär av sparrisknopparna och låt dem koka med de sista minutrarna. Lägg knopparna åt sidan. Skär sparrisen på längden, två gånger.
  3. 3. Dela brytbönorna i tre delar. Finhacka löken. Stek grönsakerna i olivolja tills de mjuknat något. Vispa äggen lätt med vatten, salta och peppra. Smörj en form (ca 20x30 cm) eller gör som jag och lägg i ett flergångsbakplåtspapper.
  4. 4. Sprid ut potatisen och sedan resten av grönsakerna. Häll över äggsmeten och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter. Skär i bitar och toppa med sparrisknoppar och färsk timjan. Servera med sallad.

Skapat 2012-06-12 av nicolashervy, 85 visningar, 0 utskrifter. Källa: http://tantrussinsbak.blogspot.se/2012/05/slapp-sparrisen-loss-det-ar-vaaar.html#?m=1

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  stora färskpotatis
1 näve  brytbönor
1 st  gul lök
1 knippe  grön sparris
  olivolja
8 st  ägg
5 msk  vatten
  salt
  svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.