Skruvade Bröd

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Skruvade Bröd

INGREDIENSER

portioner/st.
25 gram  jäst (blå)
5 dl  fingervarmt vaten
2 tsk  salt
2 tsk  matolja eller rapsolja
5 dl  rågsikt
7 dl  vetemjöl special
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Klassiskt matbröd-lika gott till frukost med en skiva ost som till en läcker sallad eller soppa. Snurra det vackert, grädda och njut!

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det ljumma vattnet. Rör tills jästen är upplöst. Tillsätt salt och oljan. Blanda ner rågsikten och sist vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Täck med bakduk och låt jäsa i ca 60 minuter. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, arbeta den inte alltför mycket. Dela degen i två lika stora delar och rulla till två släta längder, ca 90 cm långa. Vik längderna dubbla och tvinna dem. Tryck till i ena änden av varje längd och peta in degändarna
  2. 2. under brödet så att det inte rullar upp sig. Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa under bakduk i ca 35 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in bröden i nedre delen av ugnen. Sänk genast till 225 grader och grädda bröden i 18-20 minuter. Spreja vatten ett par gånger över bröden om du vill ha en spröd skorpa. Låt bröden svalna på galler utan bakduk fö att behålla den fina spröda skorpan.

Skapat 2009-04-06 av Catarina Algotsson, 2944 visningar, 53 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

25 gram  jäst (blå)
5 dl  fingervarmt vaten
2 tsk  salt
2 tsk  matolja eller rapsolja
5 dl  rågsikt
7 dl  vetemjöl special


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.