Skrädmjölscrepes

Recept av Janne-G

Recept: Skrädmjölscrepes

INGREDIENSER

portioner/st.
Crepes
3 dl  Skrädmjöl
4 st  ägg
4,5 dl  havremjölk
1 tsk  salt
1 msk  rapsolja
2 msk  kokosfett
2 msk  smör
Fyllning
400 gram  färsk kycklinglever
2 st  bananschalottenlökar
3 st  vitlöksklyftor
0,5 st  grön paprika
1 burk  skivade champinjoner, 150 gram
2 msk  färsk timjan, hackad
3 dl  kycklingbuljong
1 tsk  salt
2 krm  vitpeppar
0,5 dl  maderiavin
2 dl  grädde
Till gratinering
3 msk  Skirat smör
1 dl  riven stark ost
Betyg: Bli först med att betygsätta Skrädmjölscrepes!

Det finns många recept på crepes här på KOKAIHOP, men inget på "skrädmjölscrepes". Här kommer en variant på hur man kan använda skrädmjöl och havremjölk när man gräddar pannkakor.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Förberedelser: 30 min.
Tillagningstid: 15 min.
Total tid: 45 min.
Etiketter: En helt nykomponerad maträtt att servera som huvudrätt eller till vickningen!

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Börja med stuvningen. Putsa levern från eventuella senor och hinnor, skär den i inte allt för små bitar, salta och peppra samt pudra över ett par matskedar vetemjöl, lägg åt sidan så länge.
  2. 2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skär paprikan i små tärningar. Fräs i lite smör och rapsolja tills det börjar bli mjukt. Lägg över i en traktörpanna eller en platå. Bryn sedan levern hastigt i bara smör, den skall få lite färg men det är viktigt att den inte steks för länge. Lägg även levern i platån och blanda allt noga tillsammans med det hackade timjanet.
  3. 3. Blanda i 2 deciliter av kycklingfonden och lite av spadet från champinjonburken tillsammans med grädden och vinet. Koka upp och låt småputtra i 3-4 minuter, inte längre. Smaka av med salt och vitpeppar, om stuvningen verkar för tjock späder man med lite mera buljong. Färga med soja till en lite mörkare färg om det ser för "blekt" ut. Ställ åt sidan men håll det varmt utan att det kokar.
  4. 4. Nu är det skrädmjölspannkakornas tur. Vispa ihop mjölet med äggen till en slät och klumpfri smet, späd med havremjölk, lite i taget, tills det är en slät och fin pannkakssmet. Tillsätt salt och rapsolja.
  5. 5. Grädda tunna pannkakor av smeten och lägg upp dem ovanpå varandra med den "vackra" sidan neråt.. Låt pannkakorna svalna något.
  6. 6. Lägg ut en och en av pannkakorna på ett skärbräda med vackra sidan neråt, klicka på av leversautén och rulla ihop till en rulle som läggs i en smord ugnsfast form.När formen är fylld strös osten över och det skirade smöret droppas över ostenmed en sked. Gratinera i 225° varm ugn tills allt är genomvarmt och har fått en vacker färg.

Serveringsförslag: En fräsch grönsallad är allt som behövs som tillbehör

Dryckestips: Vitt eller rött vin liksom en kall öl passar bra som måltidsdryck.

Skapat 2012-01-26 av Janne-G, 653 visningar, 15 utskrifter. Källa: Egen komposition

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  Skrädmjöl
4 st  ägg
4,5 dl  havremjölk
1 tsk  salt
1 msk  rapsolja
2 msk  kokosfett
2 msk  smör
400 gram  färsk kycklinglever
2 st  bananschalottenlökar
3 st  vitlöksklyftor
0,5 st  grön paprika
1 burk  skivade champinjoner, 150 gram
2 msk  färsk timjan, hackad
3 dl  kycklingbuljong
1 tsk  salt
2 krm  vitpeppar
0,5 dl  maderiavin
2 dl  grädde
3 msk  Skirat smör
1 dl  riven stark ost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.