Skånskans brunkål

Recept av Anel-Nevs

Recept: Skånskans brunkål

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Skånskans brunkål!

En nödvändighet till julskinkan. Åtminstone för skåningar.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Etiketter: Till julskinkan, julbord, skinka, julskinka, vitkål, julmat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär vitkålen i strimlor. Skär bort mittstocken. Lägg kålen i kokande lättsaltat och vitpepparförsett vatten och förväll några minuter. Sila bort vattnet och torka kålen med handdukar. Bryn lite i taget i en stekpanna med brynt margarin. Lägg efterhand över kålen i en stekgryta på svag värme. Avsmaka väl med salt, socker och ättika. Rör om då och då, så kålen inte vidbränns.

Skapat 2009-11-03 av Anel-Nevs, 5530 visningar, 51 utskrifter. Källa: Mamma Elsa + eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  vitkålshuvud, stort (ca 2 kg)
  kokande vatten
  salt samt några vitpepparkorn i burk med hål i
  margarin till bryning
  matättika 3%
  salt
  strösocker el. Muscovadosocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.