Skånsk skaldjursgryta

Recept av Claudiahr1

Recept: Skånsk skaldjursgryta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 1 kommentarer)

En god och lätt röra som passar fint till pasta.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 30 min.
Total tid: 40 min.
Etiketter: Lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och skölj löken, blomkålshuvudet och purjolöken sedan finhacka. Bryn på låg värme i ca 10 min (till de fått färg).
  2. 2. Bryn crab chunksen i en annan panna några minuter sedan tillsätt räkorna och musslorna, i ca 5 min till.
  3. 3. Ta en stor gryta och häll i 6 dl kallt vatten och rör ner västkussopp pulvret och koka upp tillsätt sedan de brynta grönsakerna och skaldjure. Tillsätt 2-3 dl vispgrädde (beroende på hur löst du vill ha de).

Skapat 2011-03-05 av Claudiahr1, 1353 visningar, 35 utskrifter. Källa: Darth Vader

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  lök
1 st  purjolök
  1/4 blomkål
200 gram  Räkor (skalade, kan va frysta)
200 gram  Musslor (frysta utan skal)
400 gram  Crab chunks (frysta, som stora crab sticks)
1 påse  Västkustsoppa (från Blå band)
2 dl  matlagningsgrädde


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.