Skållade limpor

Recept av Tin-Tin

Recept: Skållade limpor

INGREDIENSER

portioner/st.
Dag 1 (skållning)
4 dl  fint rågmjöl
7,5 dl  vatten
Dag 2 (bakning)
25 gram  jäst
25 gram  smör eller margarin, rumsvarmt
1 msk  salt
1 tsk  malda pomeransskal
2 tsk  anis och fänkål
0,5 dl  mörk sirap el brödsirap
5 dl  fint rågmjöl
8 dl  vetemjöl (gärna special)
Betyg: Bli först med att betygsätta Skållade limpor!

Ett lite "platt" bröd som mätter hungriga tonårskillar och hårt arbetande karlar.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: mättande

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Dag 1: Koka upp vattnet. Slå det över mjölet och arbeta ihop till en tjock smet. Täck med bakduk och låt skållningen stå över natten i rumstemperatur.
  2. 2. Dag 2: Blamda ner i skållningen alla ingredienser, men spar lite vetemjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (ta ev mer mjöl) tills den känns smidig. Ställ degskålen i ljummet vatten (t ex diskhon) och låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme.
  3. 3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma degen till 2 runda eller avlånga limpor.
  4. 4. Låt dem jäsa på smord plåt ca 1 timme.
  5. 5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min i 200 grader.
  6. 6. Pensla limporna med vatten och låt dem kallna på galler under bakduk.

Skapat 2009-02-18 av Tin-Tin , 2706 visningar, 29 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 dl  fint rågmjöl
7,5 dl  vatten
25 gram  jäst
25 gram  smör eller margarin, rumsvarmt
1 msk  salt
1 tsk  malda pomeransskal
2 tsk  anis och fänkål
0,5 dl  mörk sirap el brödsirap
5 dl  fint rågmjöl
8 dl  vetemjöl (gärna special)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.