Skaldjurssoppa

Recept av Britt

INGREDIENSER

portioner/st.
400 gram  blandade skaldjur
6 dl  vatten
2 dl  vitt vin
1 dl  vispgrädde
2 st  fiskbuljongtärningar
1 burk  lätt creme fraiche
1 st  vitlöksklyfta
400 gram  mjukost med skaldjur
1 knippe  dill
2 st  rårivna morötter
1 msk  margarin
1 msk  vetemjöl
1 dl  vatten
Betyg: 3.8/5 (6 röster, 1 kommentarer)

En jätteenkel kalassoppa. Det går bra att använda kräftstjärtar och räkor på burk. Som förrätt räcker den till 6-7 pers.

Typ: Soppa
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: Lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Fräs dill och morötter.Tillsätt pressad vitlök, ost, creme fraiche, buljong och koka upp. Häll i grädde och vatten. Red av med mjölet blandat med vattnet och sjud några min. Krydda. Tillsätt vin och skaldjur.

Skapat 2007-10-13 av Britt, 11614 visningar, 82 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  blandade skaldjur
6 dl  vatten
2 dl  vitt vin
1 dl  vispgrädde
2 st  fiskbuljongtärningar
1 burk  lätt creme fraiche
1 st  vitlöksklyfta
400 gram  mjukost med skaldjur
1 knippe  dill
2 st  rårivna morötter
1 msk  margarin
1 msk  vetemjöl
1 dl  vatten


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.